dinsdag 23 augustus 2016

Tantra massage zorgt voor meer intimiteit in relatie

Tantra is weergaloos… Je kunt Tantra individueel of als koppel beleven en zo ver gaan dat je het aanneemt als een levenshouding, maar het is geen religie. Je kunt Tantra zelfs integreren in je dagelijkse voeding. In het drukke Westerse bestaan hebben we te weinig tijd om ons in de spirituele achtergrond en oorsprong van Tantra te verdiepen. Daarnaast zijn er veel vooroordelen met een religieuze of maatschappelijke oorsprong. Zelf ben ik, Xander, Tantra masseur gespecialiseerd in het masseren van vrouwen en kan in beperkte kring spreken over mijn passie. Wat mij vooral fascineert is de energie die aanwezig is in elk menselijk lichaam. Door de juiste Tantra massage technieken kun je deze laten stromen. De Tantra massage blijft nog dagen erna doorwerken. Naast het masseren geef ik cursus aan koppels hoe zij elkaar kunnen masseren op Tantristische wijze. Als we N.J. citeren dan is ‘Tantra een kunst en begrip van het voelen in een energetisch ‘spel’ van geven en ontvangen, dit kan zowel geestelijk, emotioneel als fysiek’. Een spel speel je met twee en als je het Tantristisch masseren nog niet beheerst, dan is het vooral ontvangen in de vorm van een Tantra massage.

Vrouwen

Een Tantra massage voor vrouwen wordt op een liefdevolle en respectvolle wijze verzorgd. De massage vindt plaats in een warme, rustgevende en vertrouwenwekkende ruimte, waar het mogelijk is om je gedachten uit te schakelen. Door het uitschakelen van je gedachte en het volledig overgeven aan de handen van de masseur kom je terecht in een roes. Jouw overgave, de massage en de overdracht van energie via de chakra’s laten je levensenergie stromen. De massage wordt naakt ontvangen en gegeven, waardoor er geen energetische en hiërarchische obstakels zijn. Door de toegepaste massagetechnieken met ‘body to body’ elementen, wordt het hele lichaam ‘geprikkeld’ waardoor een extatisch gevoel ontstaat. Dit gevoel gaat niet in een rechte lijn omhoog. De intensiteit wordt opgevoerd om vervolgens te verminderen en dit te herhalen op telkens andere plekjes op je lichaam. Naarmate de tijd verstrijkt kom je op een steeds hoger genotsniveau. De mate van jouw overgave bepaalt hoe intens het effect van de massage zal zijn. Je kunt een of meerdere hoogtepunten bereiken, maar het krijgen van een orgasme is geen doel op zich. Het opwekken van je levensenergie en het opheffen van blokkades heeft positieve effecten op je energieniveau, zelfvertrouwen, levenslust en libido. Voorafgaand aan een tantra massage is er telefonisch, per e-mail of WhatsApp gecommuniceerd om vragen te stellen, maar ook om de verwachting en grenzen te bespreken. Tijdens het kennismakingsgesprek, op de dag van de massage, kun je vragen die er nog mochten zijn stellen. Het is de bedoeling dat jij je als vrouw op je gemak voelt. Je gaat je tenslotte blootgeven aan een masseur die ook geen kleding aan heeft. Dat is voor veel vrouwen toch wel spannend. In de wereld van de Tantra kijken we niet naar je lichaam als lustobject, we zien jou als vrouw en als mens. Hygiëne is wel heel belangrijk, daarom ga je vooraf douchen en je tandenpoetsen. Om het gemakkelijk te maken krijg je een badjas en badslippers en ga je na het opfrissen naar de massageruimte. Op een comfortabele massagemat (sommige collega’s gebruiken een tafel) ga je rustig op je buik liggen. De masseur komt het volume van de muziek afstemmen op jouw gehoor. Jij kunt lekker beginnen te ontspannen terwijl de masseur zich gaat uitkleden in de badkamer. De masseur komt binnen en gaat naast jou op de knieën zitten, legt zijn handen op een aantal chakra’s en laat je ademhalingsoefeningen doen. Je bent nu rustig en met het aanbrengen van de warme massage olie kan jouw tantra massage beginnen. De tantra massage voor vrouwen duurt in totaal 2,5 uur en is inclusief het douchen voor- en achteraf.

Aan Anja, een dankbare Tantra massage liefhebster, heb ik gevraagd om de beleving van de tantra massage voor vrouwen op te schrijven. Zo krijg jij als vrouw een indruk:

‘De verwarmde massage olie die rijkelijk wordt aangebracht geeft een prettig gevoel. Na het masseren van de voeten en kuiten was ik geheel ontspannen. De stevige massage afgewisseld met de zachte strelingen zorgden ervoor dat alle zenuwen in mijn lichaam wakker werden. Met name de zachte strelingen zorgden ervoor dat ik zeer opgewonden raakte. Door het steeds ‘net niet’ aanraken van mijn intiemste plekje werd de opwinding alleen maar groter en groter. Tijdens de massage voelde ik mij sensueel (en ondanks mijn paar kilo teveel) ook mooi en geliefd. Nadat mijn achterzijde heerlijk gemasseerd was draaide ik mij om op mijn rug. Ook nu weer de stevige massage afgewisseld met de zachte strelingen. Wat een heerlijk gevoel. En eindelijk nadat mijn voorkant langdurig gemasseerd was, kreeg eindelijk mijn intiemste plekje de aandacht waar ze zo lang op gewacht had. Het hoogtepunt was spectaculair niet in woorden uit te drukken. Een gelukzalig gevoel van mijn tenen tot mijn kruin. De opwinding en het gelukzalige gevoel heb ik nog enkele dagen gehouden. Ik heb in mijn leven al veel massages mogen ontvangen, maar tantra massage is de meest ontspannende, sensueelste en opwindendste massage die er is…’

Mannen
De Tantra massage die door collega’s wordt gegeven aan mannen neemt minder tijd in beslag. Een massage van 1,5 uur is al heel erg lang. Veel mannen gaan met een verkeerde ingesteldheid naar een tantra massage toe. Dit is niet verwonderlijk, omdat binnen de wereld van de prostitutie de term ‘Tantra massage’ wordt misbruikt. Mannen worden hierdoor op een verkeerd spoor gebracht, waarbij zij denken dat een ‘Happy Ending’ een absolute must is. Niets is minder waar. Het orgasme wat mannen kennen in de vorm van een zaadlozing, is niet noodzakelijk. Het is mogelijk om de energie van een orgasme in het lichaam te houden. Hierdoor krijg je een gigantische energieboost. Je zou dit kunnen doortrekken in de sport en ‘Tantra doping’ kunnen creëren. Hierbij wordt energie die vrijkomt opgeslagen in je lichaam. Hierdoor zou je over ongekende krachten kunnen beschikken. Voor zover bekend is dit nog nooit eerder getest en ik heb er (nog) geen wetenschappelijke onderbouwing voor.

Koppels
Wanneer je in een relatie samen hebt leren masseren op Tantristische wijze, kun je dit doortrekken in je liefdesbeleving. Binnen de Tantra zijn er de ‘Yab Yum’ houdingen (Maithuna rituals of asana's). Deze hebben niets te maken met het bordeel in Amsterdam. Het zijn verstrengelende houdingen die de liefdesbeleving nog intenser maken. Door samen te leren masseren (her)ontdekken de partners elkaar, ontstaat er meer intimiteit en respect in de relatie. Steeds meer relatietherapeuten zien de Tantra massage cursus als een positieve aanvulling op hun werk. Aangezien het leren masseren behoorlijk wat tijd in beslag neemt (10 tot 15 lesdelen over een periode van 20 tot 30 weken), wordt er in 2017 voor het eerst een Tantra massage reis voor koppels georganiseerd. Dit gaat plaatsvinden in Spanje op een mooie locatie aan zee, waar gedurende 5 dagen de basis wordt aangeleerd.

Aan Tessa Engelen, relatietherapeute te Lommel, heb ik gevraagd om haar visie weer te geven:

‘Als ik met koppels werk, probeer ik (opnieuw) verbinding te maken tussen twee individuen. Ik leer twee geliefden om echt in contact te treden met elkaar. Om hun hart weer open te stellen en sensitiever met elkaar om te gaan. Een gevoel van veiligheid en verbondenheid is erg belangrijk in een intieme relatie. Om dit te bereiken, dienen verschillende blokkades (h)erkend en opgeheven te worden. Dit is zeker niet vanzelfsprekend. Het valt me op dat wanneer een koppel relatieproblemen ervaart het lichamelijke aspect vaak een groot struikelblok is. Ook op dit vlak is het dan moeilijk om nog sensitief met elkaar om te gaan. Ik merk dat intimiteit – van kleine lichamelijke aanrakingen tot seks – vaak een taboe onderwerp is tussen het koppel. We hebben dikwijls (te) hoge verwachtingen van elkaar. We denken dat de ander maar moet kunnen aanvoelen wat we prettig vinden. Frustraties worden niet uitgesproken. Meestal ook uit angst, bijvoorbeeld om de ander te kwetsen. Of omdat we denken dat het toch hopeloos is. Op die manier worden de problemen en afstand tot elkaar alleen maar groter. Om die verschillende blokkades op te heffen, om taboe onderwerpen aan te pakken, gebruik ik voornamelijk gesprekstherapie. Als ik echter merk dat een koppel hiervoor open staat, raad ik graag een cursus tantra massage aan om hen ook op lichamelijk vlak op een meer sensitieve manier met elkaar te leren omgaan. Dit vind ik een mooie aanvulling op de relatietherapie. Een tantra massage kan eventueel ook seksuele blokkades opheffen, en alhoewel dit niet het doel hoeft te zijn, vind ik dat een mooi neveneffect. Intimiteit, waaronder ook seks, blijft een belangrijk aspect binnen een liefdesrelatie. Als dit goed zit tussen een koppel, dan voelen de meeste van ons zich energieker, meer geliefd, gelukkiger… En dan staan we tevens liefdevoller in het leven.’

Meer informatie
Heb je na het lezen van dit artikel interesse en wil je meer weten over Tantra, Tantra massage, Tantra massage cursus of Tantra massage reis voor koppels? Informatie kun je vinden op
www.tantraforlife.nl of www.tantraforlife.be (ben je Duitstalig www.tantraforlife.de).

Namasté, Xander


Geen opmerkingen:

Een reactie posten